sobota, 20 września 2014

Kasza jaglana z kremem ze śliwek (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru)

Lubimy śliwki a nasza córeczka wręcz je kocha. Zarówno na surowo, jak i w postaci powideł. Ponieważ w naszym domu króluje jaglanka - dziś proponujemy Wam kaszę z tymi cudownymi owocami. Prosty przepis na smaczne, szybkie  i pożywne śniadanie.



Potrzebujemy:
  • ugotowana kasza jaglana
  • ok. 300g śliwek węgierek
  • mała garść orzechów macademia
Po wyjęciu pestek ze śliwek, owoce miksujemy razem z orzechami w wysokoobrotowym blenderze, tak aby uzyskać konsystencję kremu. Następnie masę śliwkową wykładamy na gorącą kaszę jaglaną i gotowe!

W chłodniejsze dni zalecamy dodatkowo doprowadzić masę śliwkową do wrzenia i krótko jeszcze podgotować.

5 komentarzy:

  1. świetne i proste połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. takie śniadania mogłabym jadać codziennie! wygląda mega apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. krem wygląda obłędnie, ale też nie wątpię, ze tak smakował! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękujemy Kochani i życzymy smacznego!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...